تحقیق اختلالات گفتاری دانش آموزان ابتدایی

تحقیق اختلالات گفتاری دانش آموزان ابتدایی تحقیق اختلالات گفتاری دانش آموزان ابتدایی

دسته : تحقیق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 62 KB

تعداد صفحات : 77

بازدیدها : 418

برچسبها : اختلالات گفتاری

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق مطالعه ميزان اختلالات گفتاري در دانش آموزان پايه اول ابتدايي شهر نيشابور با بررسی انواع و مراحل اختلالات گفتاری

فهرست مطالب

چکیده

طرح تحقیق

مقدمه

بیان مساله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف پژوهش

فرضیه و سئوالات تحقیق

تعاریف مفهومی و عملیاتی

پیشینه تحقیق

پیشینه نظری تحقیق

کلیاتی درباره زبان

رشد زبان و گفتار کودک

عوامل موثر در رشد طبیعی گفتار

تولید گفتار

علت ایجاد مشکلات گویایی برای دانش آموزان

زیر و بمی

مراحل اختلالات گفتاری

برآورد مربوط به اختلال صوت

علل بوجود آورنده اختلال صوت

اختلال تولید گفتار

علل به وجود آورنده اختلال تولید گفتار

اختلال مربوط به روانی

اختلال روان بریدگی

بریده گویی و لکنت

لکنت و انواع آن

گیرهای طبیعی در مقابل لکنت

انواع مکثهای زمانی

لغزش زبانی

زبان پریشی

پیشینه عملی

فصل سوم روش تحقیق

جامعه تحقیق

نمونه تحقیق

روش نمونه گیری

ابزار تحقیق

روش جمع آوری اطلاعات و اجراء

تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده ها

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

منابع و مآخذ

پرسشنامه

****************************

بررسی اختلالات زبانی و گفتاری کودکان

اشاره ای بر بخشهای مختلفی از متن تحقیق

از آنجایی که عنوان تحقیق مربوط به مشکلات گفتاری دانش آموزی پایه اول است اکثر معلمین پایه اول در ابتدای سال با این مشکل مواجه هستند معلمینی که از تجربه و دانش کافی برخوردارند در برخورد با این مشکلات فوق هستند و به راحتی می توانند به دانش آموزان کمک کنند اما چه بسا معلمین که به علت نداشتن اطلاعات کافی قادر به تشخیص این مشکلات نبوده و با برخورد ناصحیح خود باعث سرخوردگی و فرار از آنها می گردند به همین دلیل این تحقیق بر آن است تا با انتخاب این موضوع کمکی به این دانش آموزان کرده باشد .

لازم به تذکر است که اکثریت این دانش آموزان بیماری خاصی ندارند و به خاطر برخورد تربیتی نادرست دچار چنین مشکلاتی شده اند که آن هم با عنایت به اصل تاثیر پذیری انسان قابل جبران می باشد که در این رابطه نقش معلمان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . کار معلم تنها نباید درس دادن و درس خواندن باشد بلکه مانند طبیب در صدد شناسایی دردهای روحی ، جسمی دانش آموزان و درمان آنها باشد . تا مسئله تعلیم و تربیت مثمرثمر و مورد استفاده و پذیرش عموم دانش آموزان قرار بگیرد و یکی از انگیزه هایی که سبب گردیده که این احساس نیاز در برنامه ریزان آموزش و پرورش ایجاد گردد و به فکر ایجاد فرصتهایی برای کسب مهارتها و آگاهی های تخصصی برای معلمان از طریق دوره های ضمن خدمت باشد و کمک به حل مسائل و مشکلات روحی و روانی دانش آموزان است که امید می رود با ایجاد مراکز روان درمانی و کلینیک های تخصصی گفتار درمانی در راستای فعالیتهای آموزشی این مشکل اساسی در بین همه دانش آموزان مرتفع گردد . با توجه به اهمیت دوره ابتدایی و به ویژه سال اول که پایه و اساس یادگیری انسان شکل می گیرد. لازم است معلمین این پایه به مهارتهای زبانی و گفتاری آنها برای ایجاد ارتباط سالم با همسالان توجه کمتر چون هر مهارت پیش نیاز مهارت بعدی است .

علت ایجاد مشکلات گویایی دانش آموزان

اختلال مربوط به صدا

صداها به عنوان اصواتی که دارای بلندی ، کیفیت و زیری و بمی است ادراک می شوند تغییر در زیر و بمی و بلندی بخشهایی از الگوهای فشار گفتار هستند . کیفیت صدا نیز نه تنها به تولید اصوات گفتاری بلکه همچنین بر جنبه های غیر زبانی شناختی گفتار مربوط می شود . این سه بعد صورت بر روی هم برای آشکار سازی هویت شخص سبزه اند و اغلب نیز نشانگر منزلت و وضع جسمانی و هیجانی مشخص می باشند . اختلالات صدا که متضمن بدکاری در حنجره است و ناظر بر اختلالات آواگری و اختلالات مربوط که بدسازی گذر هوا از بینی و دهان می باشد اختلال طنین صدا نامیده می شود .

زیر و بمی

صدای بزرگسالان از لحاظ زیر و بمی نسبت به کودکان پایین تر است بعد از بلوغ صدای مردان معمولاً از لحاظ زیر و بمی نازکتر از زنان است . اگر زیر و بمی کسی به طور برجسته پایین تر یا بالاتر از آنچه انتظار می رود باشد با توجه به سن و جنسآن شخص ممکن است به تجربه سرزنش اجتماعی مراجعه شده و امکان دارد ارتباط او با دیگران به خاطر این نقص قطع شود . در خلال تکلم بهنجار انتقالات آرام زیر و بمی بر اصوات بالاتر و پایین تر مشاهده می شود .

مراحل اختلالات گفتاری

برای اینکه تکلم به طور طبیعی رشد کند باید کودکان مراحل زیر را طی کنند :

الف ) دریافت اصوات : کودک باید اصوات را از گوش بشنود و به وسیله مغز احساس کند .

ب ) مرحله درکی : صداهای شنیده شده با گوش بوسیله مغز تعبیر و تفسیر شده معنی و مفهوم آن درک می شود در انسان وجود قشر مغز باعث این حالت می شود و در حیوانات به دلیل نبودن این قشر این مرحله انجام نمی گیرد .

ج ) مرحله بیانی : آنچه به وسیله گوش شنیده و به وسیله مغز درک شده است و نیز به وسیله دستگاه گویایی مانند حنجره و تارهای صوتی ، لب و دهان بیان می شود همچنان که در مرحله درکی مشاهده می شود مغز یا کرتکس مخ نقش بسزایی را دارد .

کرتکس دستگاهی است که جریانات عصب حسی را می گیرد و جریان حرکتی را به اندامهای بدن می فرستد اختلالات و اشکالات درک معنی به علت اختلالات سلسله اعصاب مرکزی می باشد .

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید