دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 293 KB
تعداد صفحات : 88
بازدیدها : 230
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایل«چكیده»
بحث ثبوت هلال ماه از مباحثی است كه همه انسانها به نوعی به آن نیاز دارند. شریعت مقدس اسلام نیز برخی از اعمال و عبادات را معلّق به ثبوت هلال ، نموده است.
مهمترین عامل تعیین كننده در رؤیت هلال و آغاز ماههای قمری، افق است ، هر نقطه ای روی كره زمین افق مخصوص به خودش را دارد.بر این اساس معیار متخصصین دینی و فقهای عظام در رؤیت هلال بر اساس افق مشخص می شود.
بیشتر فقها ، رؤیت هلال ماه را در هر شهری ، تنها برای مردمان همان شهر و ساکنان روستاها و شهرهای نزدیک به آن معتبر می دانند.
دیدن هلال و ثابت شدن ماه در سرزمینی برای دیگر سرزمینها کافی است و می توان با دیدن هلال و ثابت شدن ماه در هر سرزمینی از کره زمین روزه گرفت، یا روزه گشاد.
شماری از باورمندان این دیدگاه می گویند: ماه اگر در سرزمینی ثابت شد، سرزمینهای را در بر می گیرد که در شب، سرزمینی که در افق آن هلال دیده شده ، یکسان باشند،هر چند این یکسانی در پاره ای از شب باشد.
مقدمه
« وَ القَمَرَ قَدَّرْناهُ مَنازِلَ حَتّی عَادَ كَالعرْجُونِ الْقَدیمِ.»[1]
« و برای گردش ماه منازلی معین كردیم (كه در آن منازل سیر می كند) تا مانند شاخه خشك خرما باز گردد.»
پیش از گام نهادن در وادی تحقیق و پژوهش با مجهولات عدیده ای در مورد هلال مواجه بودم ، به گونه ایكه در زمره «یسئلونك عن الاهله ...»[2] قرار داشتم ، نه از جنبه تكوینی هلال و نه از بعد فقهی آن ، اطلاعات چندانی نداشتم .اینكه چرا ماه ،این سلطان شب ، گاهی بیست و نه روزه و گاهی سی روز بطول می انجامد،زمانی بصورت هلال باریك ظاهر می شود ،و پس از اینكه مبدل به قرص كامل می گردد، مجددا به شكل هلال در می آید و به مدت یك یادو شب،رخ زیبایش را از زمینیان می پوشاند.
[1]- سوره مباركه یس، آیه 39
[2]- بقره/189.
خرید و دانلود آنی فایل