دسته : هنر و گرافیک
فرمت فایل : word
حجم فایل : 85 KB
تعداد صفحات : 147
بازدیدها : 304
برچسبها : چهره پردازی صحنه آرایی شاهنامه گرافیک
مبلغ : 8900 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی با موضوع چهره پردازی و صحنه آرایی از دیدگاه هنر گرافیک در شاهنامه (هفت خوان رستم) ، تحقیق ارتباط تصویری
بخشهایی از متن پایان نامه
چکیده :
اولین مسئله در این پایان نامه، به بررسی شخصیت رستم و جایگاه او در تفکر اساطیری ایرانی و به ویژه نقش او در شاهنامه اختصاص دارد. در ضمن، پیشینه خاندان سام و نریمان و رستم دستان (چنانچه حکیم فردوسی بر ما می نمایاند) مطرح می گردد. از سوی دیگر، از دیدگاه مورفولوژی (ریخت شناسی و سیما شناسی و...) و در آلات و ادوات جنگی این پهلوان رستم و تنها یاورش رخش بحث به میان می آید.
نکته دیگر صفات نیکوی رستم است که به گونه ای خاص در وجود او جمع شده اند. همچون: زورمندی، هنرمندی، اعتقاد (توکل)، مدبّری، علاقه به رزم و بزم، زبان آوری، وفاداری، جوانمردی و پهلوانی عیان می گردد.
نکته دیگر اینکه در هفت خوان، نماد تعالی رستم است، و رستم مظهر انسان کامل ایرانی است که با موجودات اساطیری همچون اژدها و دیوان، برخوردها و چالش دارد.
قسمت دوم این تحقیق به بررسی هفت خوان، وجه نمایش آن از زاویه دید انسان امروزی بررسی شخصیتها و چهره ها در ادبیات... - (چنانکه متعارف است). پرداخته است. تصاویری که به نوعی یک تیپ را به ما معرفی می کنند. همچون جادوگر، کودن، مست و...
در پایان نگارنده به موضوع اصلی (با پیش زمینه مطرح شده) پرداخته است.
فضاسازی فردوسی در خوان ها نحوه نمایش صفحه ها و توصیف از آنها و بررسی شعرا و از نگاه تصویری و گرافیکی، چنانکه طرح موضوع از این نکته شروع می شود.
نتیجه گیری : شاهنامه به طوری که تاریخ نقاشی ایرانی نشان داده - تصویری ترین و خوش پرداخت ترین، روایت ادبی است که در نحوه بیان فضا، صفحه ها، حالات چهره های انسانی و حتی حیوانی، رنگ ها و توصیف موجودات اساطیری جایگاه قابل توجه و مثال زدنی دارد.
شگفت ترین ماجرای زندگی رستم، هفتخوان اوست در مازندران. چون کاووس در مازندران گرفتار می شود، زال رستم را مأمور نجات او می کند و به او می گوید که برای رسیدن بدآنجا دو راه است، یکی راهی دراز و بی خطر و دیگر راهی کوتاه و پرخطر. رستم راه دوم را در پیش می گیرد، و تنها روانه می شود، می گوید : نخواهم جز از دادگر دستگیر.
در خوان اول، رخش با شیری می جنگد و او را از پای در می آورد. خوان دوم بیابان بی آب و علفی است که در آن مقاومت رستم به آزمایش گذارده می شود. درخوان سوم اژدهایی بسوی او حمله ور می شود و این حیوان شگفتی است که زبان آدمیزاد را می فهمد و خود سخن می گوید. رخش به کمک صاحبش می شتابد و هر دو او را می کشند خوان چهارم مکان زن جادوست و این زن برای آنکه رستم را رام کند، خود را به هیئت زن جوان زیبایی در می آورد و بزمی با رود و می برای پهلوان می آراید.
رستم خوش وقت می شود که در دشت مازندران چنین بزم و آرامش یافته است و نام خدا را برزبان می آورد، زن جادو که یارای شنیدن نام یزدان ندارد. چهره اش بر می گردد و بصورت همان زن پیر زشت در می آید و رستم به نیرنگ او پی می برد و او را می کشد. درخوان پنجم، اولاد، پهلوان مازندرانی را دستگیر می کند و او را راهنمای خود می سازد. خوان ششم زور آزمایی با ارژنگ دیو است. چون به سرزمین دیوان رسیده به سالار آنان ارژنگ حمله می کند و سرش را از تن می کند، دیوان دیگر می گریزند و آنگاه به جایی می رسد که کاووس و یارانش در بنداند. کاووس او را به جنگ دیو سپید که مهیب ترین دیوان است می فرستد و این خوان هفتم است، رستم تنها به غار دیو سپید می رسد...
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول : رستم کیست ؟ (دوران زندگی خانواده رستم)
فصل دوم : رستم چگونه مردی است ؟ (صورت وسیرت رستم هنیت و سلاح و اسب رستم)
فصل سوم: هفت خوان (جنگ های رستم موجودات اساطیری در هفت خوان)
فصل چهارم : بررسی چهره های مختلف هفت خوان از دیدگاه چهره پردازی
فصل پنجم : شناخت مکالمه و کلام در نمایش (نیروهایی که در روند نمایش دخیل هستند)
فصل ششم : بررسی فضا و صفحه های هفت خوان
فصل هفتم : داستان مرگ جهان پهلوان رستم
فصل هشتم : پیشنهاد و نتیجه گیری
خلاصه کار عملی
فهرست منابع
خرید و دانلود آنی فایل