تحقیق تاثیر فعالیت های عمرانی، اقتصادی جهاد کشاورزی بر روند مهاجرت

تحقیق تاثیر فعالیت های عمرانی، اقتصادی جهاد کشاورزی بر روند مهاجرت تحقیق تاثیر فعالیت های عمرانی، اقتصادی جهاد کشاورزی بر روند مهاجرت

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 748 KB

تعداد صفحات : 184

بازدیدها : 227

برچسبها : مهاجرت روستایی

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تاثیر فعالیتهای عمرانی و اقتصادی جهاد کشاورزی بر روند مهاجرت شهرستان کرج

پروژه پایان نامه بررسی تاثیر فعالیتهای عمرانی و اقتصادی جهاد کشاورزی بر روند مهاجرت روستایی - مطالعه ی موردی شهرستان کرج

چکیده: پس از انقلاب اقدامات زیادی در خصوص بهبود شرایط زندگی روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها به عمل آمده است در این راستا فعالیتهای انجام شده توسط اداره جهاد کشاورزی شهرستان کرج در بخش اشتهارد مد نظر قرار گرفت در این تحقیق از روش تمام شماری استفاده گردید و پس از استخراج اطلاعات از پرسشنامه ها و تدوین آنها به این نتیجه رسیدیم که فعالیتهای متنوع اثرات یکسانی بر روند مهاجرت ندارند مثلاً شهرک صنعتی کوثر به مهاجرت پذیری برخی روستاهای اشتهارد کمک کرده است اقدامات هیأت هفت نفره مانع مهاجرت روستائیانی شده است که زمین دریافت کرده اند و اشتغال زائی خوبی برای افراد بی کار ایجاد کرده است . دامدارانی که مجوز بهسازی دریافت کرده بودند نیز اشتغال زائی خانوادگی خوبی را ایجاد کرده اند در ضمن با مقایسه روند مهاجرت در سالهای اخیر و طرح های اجرا شده در سه روستای این بخش این نتیجه حاصل شد که روستائی که طرح های زیادی در آن اجرا شده بود مهاجر پذیر تر بود و روستایی که طرح های کمتری در آن اجرا شده بود مهاجر فرست بود .

با محاسبه خالص مهاجرت روستاهای بخش اشتهارد با فرمول ریاضی به این نتیجه رسیدیم که در مجموع روستاهای این بخش دارای خالص مهاجرت منفی بوده و مهاجر فرست می باشند یعنی با وجود اشتغال زایی فعالیت های جهاد مهاجرت از روستاها ادامه یافته است و این فعالیت ها نتوانسته تمام روستائیان را منتفع گرداند .

الگوی مهاجرت روستایی در ایران rural migration pattern

مهاجرت دائمی

به آن دسته از مهاجرت روستایی اطلاق می گردد که روستائیان به دلایلی روستاها را ترک کرده و برای همیشه با خانواده خود در شهرها و حواشی آن ساکن می گردند و در آمارگیری رسمی نیز جزء شهروندان همان شهر سرشماری می گردند در این حالت ترک روستا با ترک دائمی فعالیت کشاورزی همراه است.

مهاجرت فصلی

در کنار مهاجرت دائمی می توان به مهاجرت فصلی یا موقتی اشاره کرد که بر حسب شرایط جغرافیایی محل بویژه تغییرات آب وهوا تعطیل شدن فعالیت های کشاورزی معمولا در فصول پاییز و زمستان روستائیان به نقاط شهری سرازیر شده و پس از کسب مقداری درامد مجددا با شروع فصل گرما وشروع فعالیت های کشاورزی به روستای خود مراجعه می نمایند. در بسیاری موارد به محض پیدا کردن شغل مناسب و سود بیشتر این دسته از مهاجرین روستایی نیز برای همیشه در شهرها مستقر خواهند شد. تا زمانی که مهاجرین فصلی به مهاجران دائمی تبدیل نشوند جابجایی موقتی آنها منافع زیادی برای شهر و روستا خواهد داشت زیرا با فراهم شدن نیروی انسانی مورد نیاز شهرها فعالیت در روستاها نیز ادامه می یابد.

مهاجرت از بعد مرزهای سیاسی داخلی و خارجی

مهاجرت از لحاظ مرزهای سیاسی ممکن است داخلی یا خارجی باشد مهاجرت داخلی در درون مرزهای سیاسی کشور صورت می گیرد که خود به مهاجرت های درون استانی و برون استانی منطقه ای و انواع جزئی تر تفکیک می گردد و موضوع بحث در این تحقیق مهاجرت داخلی می باشد چرا که روستائیان کمتر به مهاجرت برون مرزی می پردازند.

************************

فصل اول : در این فصل به رابطه بین مهاجرت و توسعه اشاره ای مختصر نموده ایم. سپس بیان مساله را مطرح کرده ایم.
در قسمت بعدی سهم برنامه های عمرانی اجرا شده را قبل از انقلاب به طور مختصر شرح داده ایم تا سهم کم بودجه های عمرانی را به روشنی در زمان قبل از سال 1357 نشان دهیم.

اهمیت موضوع تحقیق نیز در ادامه آمده است پس از آن دلایل انتخاب موضوع را بصورت مختصر بیان نموده ایم.
تعاریف عملیاتی، محدوده تحقیق و محدودیت های تحقیق از موارد قابل ذکری است که در این فصل گرد آمده است.

فصل دوم : در این فصل به الگوی مهاجرت عوامل موثر در مهاجرت شامل عوامل اقتصادی اجتماعی طبیعی و عامل زیرساخت ها و خدمات پرداخته ایم.
موضوع دیگری که در این فصل مورد توجه قرار گرفته انواع مهاجرت از بعد مکانی بوده است در ادامه به تشکیل جهاد سازندگی و عملکردش در خصوص راه و برق رسانی و زیرساخت ها اشاره شده است.

در ادامه به تاریخچه و روند مهاجرت روستائیان به شهرها در ایران اشاره شده است در ادامه به مبانی نظری تحقیق پرداخته ایم ونظریه های که با موضوع تحقیق همخوانی داشت را بطور مختصر توضیح داده ایم ودر خاتمه مطالعات پیشین را در هر یک از زمینه های اشتغال غیرکشاورزی وصنایع روستایی-فعالیت های عمرانی وزمین وارتباط آنها را با مهاجرت به اختصار بیان نموده ایم.

فصل سوم : در این فصل به متدولوژی و روش تحقیق و نیز جامعه آماری و جمعیت نمونه پرداخته شده است. در این تحقیق از روش تمام شماری : استفاده شده است و جمعیت نمونه نیز با توجه به موضوع تحقیق شامل کارگران شهرک صنعتی کوثر که در اشتهارد ساکن بودند و نیز مدیران عامل (مسؤلین) شرکت ها سرمشاع ها که اطلاعات کاملی در خصوص اعضاء مشاع داشتند و 60 نفر از دامدارانی که مجوز بهسازی دریافت کرده اند می باشند .
برای جمع آوری اطلاعات از تکنیک پرسشنامه استفاده گردید . برای تعیین جمعیت نمونه در خصوص دامداران از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده گردیده است .

فصل چهارم : این فصل به یافته های تحقیق اختصاص دارد. ابتدا داده ها و اطلاعات جمع آوری شده در 4 بخش الف: شهرک صنعتی، اشتغال و مهاجرت،ب: هیأت 7 نفره، اشتغال و مهاجرت، ج: دامداران، اشتغال و مهاجرت و د:تسهیلات و امکانات روستایی و مهاجرت در قالب جداول دوبعدی تنظیم شده و آنها را توصیف و تحلیل نموده ایم. سپس با استفاده از جداول و عددها در خاتمه هر بخش اطلاعات تحلیل گردیده است.

فصل پنجم : نتیجه گیری

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید