دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 980 KB
تعداد صفحات : 40
بازدیدها : 267
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 4800 تومان
خرید این فایلپروژه بررسی انرژی هسته ای و کاربرد کشاورزی در 40 صفحه ورد قابل ویرایش
طرح تحقیق
بیان مسئله
امروزه سرعت پیشرفت اختراعات و اکتشا فات گویای آن است که زندگی بشر با علم ودانش گره خورده است به گونه ای که انسان بافعالیت های علمی وتحقیقاتی خود هر روز پرده از اسرار خلقت برداشته ، بیشتر به رمزوراز کائنات دست می یابد و هر روز دنیای جدیدی رافراروی خود می گشاید بشر با دست یافتن به درون ذرات اتم ها به توانایی و انرژی نهفته در آن پی برده است به نحوی که می تواند از آثار سازنده ی آن بهره جوید.
چرا که انرژِی هسته ای نقش موثری را در جامعه ایفا می کند وکاربرد های بسیاری در بخش های مختلف از جمله کشاورزی،پزشکی وصنعت دارد. مو ضوع پژوهش ما نقش انرژی هسته ای در بخش کشاورزی است که می توان از آن برای بالا بردن عمر محصولات کشاورزی ،تاثیر وفواید اشعه گاما بر محصولات وبالا بردن مقاومت گیاهان مورد استفاده قرارداد.که اگر بشر بتواند به طریق صلح آمیز ومفید از آن استفاده کند به رفاه اقتصادی وسیاسی دست می یابد.
سوالات تحقیق
1-کاربردانرژی هسته ای درکشاورزی چیست؟
2-تاثیر اشعه گاما بر روی محصولات کشاورزی چیست؟
3-چگونه می توان محصولات کشاورزی را از آسیب مصون داشت؟
اهداف واهمیت موضوع تحقیق
اهداف کلی:هدف از این تحقیق آشنایی بیشتر با انرژِی هسته ای وآثار کاربردهای آن در کشاورزی است
در راستای این هدف کلی اهداف جزئی طرح گردیده است.که از جمله آنها:
-بررسی نقش فن آوری هسته ای در:
نوع تحقیق
نوع تحقیق ما از نوع تحقیق کتابخانه ای ،به صورت مراجعه به کتابخانه، فیش برداری ،قرائت فیش ها ،نسخه برداری و خلاصه کردن ویادداشت برداری استفاده شد.
ما با مراجعه به سایت های مختلف و انتخاب بهترین مطالب که قابل فهم وانتقال برای ما باشد نیز استفاده کرده ایم .
روش تحقیق
روشی که در این تحقیق از آن استفاده کرده ایم روش توصیف نظام مند موقعیت انرژی هسته ای با دقت وحفظ عینیت موضوع آن بوده است به طور کلی می توان گفت ما از روش توصیفی و تا حدودی مورد کاوی و میدانی به صورت مطالعه فشرده ومتمرکز بررسی تاریخچه وتحولات انرژی هسته ای استفاده کرده ایم که از تقسیم بندی انواع روش های تحقیق می باشد.
پیشینه ی تحقیق
در این تحقیق سایت هایی مورد استفاده قرار گرفت به خصوص سایت مهندسی پزشکی که مطالب مفیدی در این باره استخراج کردیم هم چنین سایت پروفسور آفریده بسیار سودمند بود.
سایت کشاورزی و سایت پژوهشکده های هسته ای ایران نیز منبع اصلی این تحقیق بود و کتاب حقایقی در مورد انرژی هسته ای و کتاب انرژی اتمی نوشته ی دکتر اریک و بلا کر ترجمه ی بهروز بیضا یی پیشینه ی خوبی در این زمینه داشت .
تعریف واژه ها و اصطلاحات
انرژیEnergy: به معنای نیرو ، قوه ، قدرت ، توانایی واستعداد کار وکوشش است.
انرژی هسته ای :انرژی حا صل از شکافت هسته
کشاورزی :به معنای کشت ورزی – زراعت – کاشت وبرداشت محصول است .
تکنولوژی: فناوری –علم صنایع و حرفه ها –به کار بردن ،ترکیب کردن امور، استعمال کردن
چکیده:
تحقیق و پژوهش را باید پایه توسعه و تعالی دانست که یکی از مهم ترین و حیاتی ترین برنامه های جوامع و سازمان ها برای با لندگی و شکو فایی است .
بنابراین وظیفه پژوهشگران این است که با پژوهشهای دائمی وکار بردی نمودن آن ها مشخص کنند که ((چه چیز))یا((چه کار))،((به چه مقدار و میزان))،((چگونه ))،((برای چه کسانی))و(( کجا)) انجام شود که به هدف نزدیک تر شویم.
در این تحقیق هدف بررسی انرژی هسته ای در کشاورزی ایران،و استفاده ی کلی این انرژی سودمند در کشاورزی مورد تحقیق و بررسی است .
استفاده از این انرژی در کشوری هم چون ایران که بیشتر مناطق آن خشک وکویری هستند و با کمبود آب مواجه است بسیار سودمند است وبا تکنیک های هسته ای می توان این کمبودها را جبران نمود.
به طور کلی انرژی هسته ای در کشاورزی کاربردهای مفیدی داشته و با پرتو دهی بسیاری از مضرات روش های قبل جبران شده وبا استفاده ی بهینه از این تکنیک ها می توان از آسیب های وارده بر محصولات کشاورزی جلو گیری کرد.
مقدمه
انرژی هسته ای کاربرداری زیاد در کشاورزی دارد. لازم به ذکر است انرژی هسته ای به تمامی انرژی های دیگر قابل تبدیل است ولی هیچ انرژی به انرژی هسته ای تبدیل نمی شود.
انرژی هسته ای خدمات برجسته ای در زمینه های مختلف دارد كه مهمترین خدمت آن را می توان در بخش كشاورزی در نظر گرفت؛ افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به غذا، آب و حتی صادرات محصولات غذایی محتاج علمی است كه بتواند به این نیازها پاسخ دهد.
امروزه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در بسیاری از كشورهای پیشرفته و در حال توسعه متداول است و ایران نیز مانند خیلی از كشورهای در حال توسعه، تحقیقات هسته ای خود را دنبال می كند.
امروزه با بالا رفتن جمعیت جهان كشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار شده است وتامین و امنیت غذایی از مهمترین دغدغه های هر كشور میباشد.یكی از مهمترین چالشهای كشاورزی خسارات ضایعاتی است كه به محصولات كشاورزی وارد میشود بطوریكه گفتهمیشودامروزه بیش از یك سوم محصولات كشاورزی در جهان از بین میروند.وجودآفات گوناگونی كه به محصولات كشاورزی حمله ور شده وباعث نابودی آنها میگردد باعث شده از دیربازانسانها بفكر یافتن روشهای گوناگون برای از میان برداشتن این آفات ودر بدست آوردن محصولات كشاورزی سالم باشند تا با بالابردن سطح كمی و كیفی محصولات كشاورزی را توسعه ببخشند .
تولید محصولات كشاورزی از جنبه های مختلف آسیب پذیر است .به طور معمول عوامل مختلفی مانند شرایط آب وهوایی ، میزان بارندگی ، وضعیت خاك كشاورزی، تجهیزات تكنو لوژی كشاورزی میتواند میزان تولید وكیفیت تولید ما را تحت تاثیر خود داشته با شد .در بین این مجموعه عوامل یكسری عواملی هستند كه تولیدات ما را تهدید میكنند كه این مجموعه عوامل زنده ای كه محصولات كشاورزی را تهدید میكنند . استفاده كردن از روش هستهای یا پرتو تابی وابسته به مجموعه دانش هسته ای میشود تكنولوژی نسبتا جدیدی هست .
كشاورزی هسته ای هیچ ارتباط خاصی با مقولات اورانیوم، غنیسازی، سانتریفوژ، باز فرآوری و غیره ندارد، بلكه هر نوع فعالیت كشاورزی كه در آن به نوعی از ایزوتوپ و رادیوایزوتوپ مستقیم و یا غیرمستقیم استفاده كند، زیر مجموعه كشاورزی هستهای محسوب میشود.
- فعالیتهای پژوهشی در دست اجرا در ایران:
فهرست
تقدیر وتشکر…………………………………………………. 1
تقدیم به…………... ……………………………………....... 2
طرح تحقیق.......................................................................... 3
چکیده................................................................................ 5
فصل اول : مقدمه................................................................ 6
فصل دوم: مقدمه علمی.......................................................... 8
فصل سوم: تاریخچه............................................................. 13
فصل چهارم:کاربردهای کشاورزی............................................. 15
فصل پنجم: پرتو دهی و مزایای آن................................................ 23
فصل ششم: کشاورزی در ایران.................................................... 25
فصل هفتم:مصاحبه.................................................................... 30
فصل هشتم:محافظت در برابر پرتوها............................................. 33
نتیجه گیری.............................................................................. 36
منابع و ماخذ............................................................................. 37
خرید و دانلود آنی فایل