دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 47 KB
تعداد صفحات : 66
بازدیدها : 223
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی نگاه، جایگاه دیدن و فرآیند بینایی در هنر عكاسی
پیشگفتار:
مطلبی كه به دنبال می آید، رساله نظری نگارنده است. این تحقیق به بررسی نگاه، جایگاه دیدن و فرآیند بینایی در هنر عكاسی می پردازد.
از گذشته تا كنون برای نگارنده این سوال مطرح بود كه عكاس به عنوان هنرمند چگونه جهان رودرروی خود را گزینش میكند. این دغدغه از ابتدای تحصیل ذهن مرا به خود مشغول كرد. در سال آخر تحصیل هنگامی كه جهت انتخاب پروژه پایاننامه به استاد راهنمایم رجوع كردم، موضوع خود را به ایشان گفته و ایشان عنوان نگاه و معنا در عكاسی را برای من انتخاب كردند و از من خواستند تا به مطالعه این موضوع بپردازم. پس از یافتن چند منبع و پیگیری در مورد چند عكاس و چند نظریه پرداز در حوزه هنر و عكاسی موضوع پیشنهادی را پذیرفتم و شروع به فعالیت كردم.
عكاسی
اندیشه انتقادی در باب عكاسی در سدهی بیستم، بحثهایی در قبال قبول عكاسی به عنوان یك شكل هنری درابتدای این قرن، آثاری در بارة تأثیر عكاسی بر رسانههای هنری قدیمیتر، تحول تاریخ این رسانه و آثار اخر نویسندگان و در راستای ارائهی نظریهی در باره این راسانه را در بر میگیرد.
بسیاری از آثار متأخر در زمینة عكاسی معطوف به جریانهای گوناگون اندیشهی پسیمدرن در راستای شالودهشكنیمدرنیسم در هنر است.
در نظر نویسندگان و هنرمندانی كه این آثار اخیر را عرضه كردهاند، پسی مدرنیسم را بحرانی در فرآیند بازنمایی غربتعریف كرد و عكاسی نقش بسیار مهمی ر در آن ایفا كرده است.
در دهه نود، جاناتان كرری (1990) با مردود دانستن روایت خطی پیشرفت فنی كه از «اتاقِ تاریك» (كامرا آبسكورا)آغاز شده به عكاسی امروزی میانجامد، سرمشق تازهیی برای تفكر در باب عكاسی در چهار چوب چشمانداز غرب ارائه میكند. نظری در اوایل سدهی نوزدهم را نشان میدهد كه طی آن راستای بحث از نورشناسی هندسی بهبرداشت فیزیولوژیكی از بینایی معطوف میشود. در گزارشهای تاریخی پیشین از سیر تحولات عكاسی «اتاق ِتاریك» به عنوان الگوی دوربینهای امروزی مورد توجه قرار میگیرد اما او در بحث خود این طرز فكر را كنار می گذارد وسرمشق جدید او تازه ترین جهتگیریهای رسانهی عكاسی به سوی فنآوریهای رایانهای است.
دستگاه بینایی
قسمتهای اصلی چشم انسان مشخص شده است. (تصویر 1-1)
نور از طریق قرنیه شفاف وارد چشم میشود. مقداری نوری كه وارد چشم میشود، تابع قطر مردمك است، سپسعدسی، نور را برروی سطح حساس به نام شبكیه متمركز میسازد عدسی چشم تقریباً همانند عدسی دوربین كارمیكند. انقباض و انبساط مردمك بوسیله دستگاه عصبی خودمختار تنظیم میشود. بخش پاراسمپاتیك تغییراتاندازه مردمك را بر حسب تغییرات میزان روشنایی كنترل میكند. (همانند دیافراگم دوربین عكاسی) بخش سمپاتیكنیز اندازه مردمك را كنترل میكند، و در شرایط هیجانی شدید، چه خوشایند یا ناخوشایند، موجب باز شدن مردمكمیشود. حتی تحریكات هیجانی خفیف نیز، اندازه مردمك را به گونهای منظم تغییر میدهد. (تصویر 2-1) شبكه سطحی كه درقسمت عقب چشم قرار گرفته، در برابر نور حساس است، و سه لایه اصلی دارد:
الف: میلهها و مخروطها.
یاختههایی[1] هستند حساس در برابر نور (گیرندههای نور) كه انرژی نورانی را به علامتهای عصبی تبدیل میكنند.
ب: یاختههای دوقطبی.
این یاختهها با میلهها و مخروطها در ارتباطند.
[1] - یاخته: سلول
خرید و دانلود آنی فایل