دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 10 KB
تعداد صفحات : 10
بازدیدها : 293
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2500 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی سیگار و مضرات آن در 10 صفحه ورد قابل ویرایش
سلامتی برای عمر طولانیتر
ترك عادت (سیگار كشیدن- اعتیاد)
بر طبق گزارش جامعه سرطان آمریكا، حدود 46 میلیون فرد بزرگسال سیگار میكشند. 506 میلیون نفر آمریكائی دیگر از بیماریهای جدی ناشی از سیگار كشیدن رنج میبرند. سیگار كشیدن با سرطان ریه، بیماریهای قلبی و تنفسی ارتباط دارد و دلیل یك سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان و یك پنجم مرگ و میرهای ناشی از بقیه علل به شمار میرود. قوانین انحصاری تنباكو و توتون و نیز اعتراضات و آموزشهای عمومی به كاهش تعداد افراد سیگاری كمك كرده است ولی هنوز ترك كردن سیگار برای افراد سیگاری به منزله نبردی سخت است. حدود 62 درصد مردمی كه میخواهند به اراده خود سیگار را ترك كنند، دوباره بدان روی میآورند و حتی وقتی كه سیگاریها برای ترك سیگار به درمان متوصل میشوند حدود 75% آنان دوباره سیگار میكشند. به مدن سالیان دراز، محققان درصد توسعه روشهائی بودهاند تا بتوانند به سیگاریها در امر ترك سیگار كمك كنند. محصولاتی مانند بستهها، آدامس و اسپریهای نیكوتیندار باعث شدهاند كه برخی افراد بخوبی سیگار را ترك كنند ولی این امر برای برخی دیگر در فرار از مصرف نیكوتین هیچ ثمری نداشته است.
امید در یك آمپول (سوزن): در حال حاضر واكسنی به نام Nicvax روی افراد سیگاری آزمایش میشود و یكی از معدود واكسنهائی است كه روی انسان آزمایش میشود. واكسن در هشت بار تزریق آزمایش میشود كه مریض در هر ملاقات دو تا واكسن دریافت میكند یعنی كل دوره بر چهار ملاقات بالغ میشود. از مریضان (افراد سیگاری) راجع به اثرات تزریق سؤال میشود مانند كاهش اشتهاء، عصبی شدن و یا كاهش تحریك و التهاب و ا ینها مواردی هستند كه افراد سیگاری میخواهند از آنها دور باشند. همچنین از بیماران خواسته میشود كه تعداد سیگارهائی كه میكشند را كم كنند اگر چه واكسن علائم ترك سیگار را كاهش نمیدهد ولی اثرات مثبت روانی ناشی از تدخین را نیز كاهش میدهد. این واكسن عمدتاً برای كاهش میل افرادی كه بیش از حد سیگار میكشند طراحی شده است. Matsukaniu Dorothy، پزشك روانشناس دانشگاه Minnesota، بیان میكند كه واكسن سیستم ایمنی را تحریك میكند و با تولید آنتیبیوتیكهائی كه (آنتیبادیهائی كه) از ورود نیكوتین به مغز جلوگیری میكنند اثر خود را اعمال میكند. تئوری این است كه اگر نیكوتین وارد مغز شود، سیگاریها اثرات لذتبخش سیگار را درك نمیكنند و رفته رفته علاقه خود به كشیدن سیگار را از دست میدهند، او میگوید: این شبیه كشیدن سیگاری است كه فاقد نیكوتین میباشد.
اینكار برای چه كسی (یا كسانی) فایده دارد؛ دكتر Hatsukami میگوید، شاید واكسن Nicuax بیشتر برای افراد سیگاری كه سیگار را ترك كردهاند و سعی در عدم رجوع به آن دارند مفیدتر باشد. مطالعات اولیه نشان دادهاند كه واكسن ایمن بوده و اثرات جانبی منفی روی بدن ندارد. دكترها (پزشكان) امید دارند كه در مطالعه پیش رو تحت نظارت و سرمایهگذاری انستیتوهای ملی بهداشت و سلامتی مؤثرترین مقدار (روز) Nicvax و مدت زمانهای تزریق آن به سیگاریها را پیدا كنند. آزمایشات در دانشگاه Minnesota، دانشگاه Nebraska و دانشگاه Utisocnsin در این مورد پیش رو است.
سیگار كشیدن و باكتریهای دندان و محوطه دهانی (پوسیدگی دندان)
چون سیگار كشیدن فاكتور مخرب و خطر مهمی برای دندانها است، محققان ارتباط جوانب مختلف پاتولوژی دندانها و تغییرات آنها با سیگار كشیدن را بررسی كردهاند. در این راستا، Shiloah ودیگران در دانشگاه Tennessee وجود باكتریهای subginival را در دو گروه افراد سیگاری و غیرسیگاری مورد مطالعه قرار دادهاند.
در این مطالعه، پنجاه نفر بین سنین 21 و 35 سال با دندانهای سالم و یا gingiritius مورد بررسی قرار گرفتند. نصف این افراد در لحظه مطالعه به احتمال سیگار میپرداختهاند و حداقل سابقه سیگار كشیدن آنان بالغ بر 5/1 سال میشد. 25 فرد دیگر هرگز سیگار نكشیدهاند.
نمونههای پلاك subgingival با نقاط كاغذی جمعآوری شدند و 8 پاتوژن دندانی با پروبهای DNA آنالیز شدند.
برای هر دو گروه پارامترهای كلینیكی قابل مقایسه بودند. 8 نفر از 50 نفر مورد مطالعه سطوح قابل تشخیص حداقل 1 تا از 8 پاتوژن دندانی را نشان می دادند كه 7 نفر از آنها سیگاری بودند. اختلاف (25/7 در مقابل 25/1) از لحاظ آماری معنیدار بود (P<0.02). بعد از آنالیزهای متعاقب، سیگار كشیدن شدید در مقایسه با سیگار كشیدن ملائم و كمتر، توأم و مرتبط با كلونیزاسیون توسط پاتوژنها شناخته شد.
در مطالعات قبلی میكروبیولوژی دندانی افراد سیگاری و غیرسیگاری مقایسه شده بود ولی نتایج واضح و آشكار نبود. این گزارش از آن لحاظ متفاوت است كه افراد جوانتر مورد مطالعه یا دارای دندانهای سالم بودند و یا gingivitis ملائم نشان میدادند. در بین گروهها اختلافاتی (تفاوتهایی) دیده می شد، افراد سیگاری از میكروفورای باكتریائی و یا بیماری سطح بالا رنج میبردند. نویسندگان این مقاله پیشنهاد كردهاند كه این كلونیزاسیون زودرس یا باكتریهای بیماریزا (پاتوژنتیك) در افراد سیاگاری میتواند با خطر بیشتر خرابی دندانها در سالیان بعد زندگی همراه باشد.
خرید و دانلود آنی فایل