دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 12 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 216
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلتحقیق اضطراب یا نگرانی عادی
بخشهایی از متن:
مقدمه :
نگرانی یا اضطراب عادی واكنشی است طبیعی و لازم كه در حقیقت جزیی از زندگی است وباعث یادگیری و رشد شخصیت و بالا بردن میزان كارآیی و هوشیاری و حتی تحریك فرد می شود . اضطراب وقتی حالت مرضی پیدا می كند كه از حد طبیعی بگذرد و با شدتی غیر عادی تعادل روانی فرد را مختل و باعث نقصان كارایی و پیدایش یك سلسله اختلالات جسمانی و روانی شود .
از مشكلات و اختلالات اساسی جوانان و نوجوانان پیدایش ترس و اضطراب در آنان است . كه سبب بروز دشواری هایی در كار تربیت و هدایت آنهاست . این اختلال بویژه در آغاز بلوغ بسیار به چشم می خورد . و وضع آنچنان پیچیده و درهم است كه خود آنان نیز از این حالت خود در شگفت هستند بیماری و آشفتگی آنان را در مواردی از پای در می آورد . و سبب پیدایش ركود و شكست هایی در كار و رفتارشان می شود . ترس آنها اغلب بی حساب و نگرانیشان از آینده ای است كه به نظرشان مبهم می آید . تأسف و تأثر از گذشته عمر و از اینكه نتوانستند امادگی لازم برای آینده فراهم كنند سبب آن می شود كه از عمر خویش نتوانند استفاده نمایند اضطراب غالباً واكنشی است خودآگاه یا ناخود آگاه به ناراحتیهایی كه در خانواده رخ می دهد . عقیده بر این است كه ما در مضطرب تقریباً همیشه كودك مضطرب خواهد داشت . اضطراب در بسیاری از بیماری های روانی گاهی در برخی موارد اضطراب بیمار غالباً از ناراحتی های جسمانی متعددی شكایت می كند . گاهی در برخی موارد اضطراب فرد نوجوان با حالات افسردگی توام است . لیك باید متذكر شد كه فرد مضطرب حتماً یك فرد افسرده نیست ولی یك فرد افسرده می تواند یك فرد مضطرب باشد . اختلالات اضطراب و افسردگی در طبقه بندی بیماری های روانی جزء اختلالات نوروتیك یا نوروزها هستند كه لازم است قبل از این تعریف این دو واژه «اضطراب ـ افسردگی» اختلالات نوروتیك را شرح دهیم .
...
اضطراب چیست ؟
وقتی فشارهای زندگی روزانه بر شخص به حدی رسیدند كه او دیگر نتواند تعارض های درونی و بیرونی خود را حل كند مضطرب می شود .
اضطراب : هیجان ناخوشایندی است كه با اصطلاحاتی مانند نگرانی ـ دلشوره ـ وحشت و ترس بیان می شود . و همة ما آدمیان درجاتی از آن را گاه تجربه می كنیم زیر بنا و عامل اساسی انواع اختلالات رفتاری در آدمی تشویش و اضطراب است .
اضطراب عبارت است از پاسخی عاطفی و فیزیولوژیكی به احساس خطر همه جانبة درونی است . كه به سادگی كنار نمی رود . اضطراب عمدتاً اختلال افراد جوان است . كه شروع آن معمولاً در اواسط دهة سوّم عمر است . شخص مضطرب تنش و ترس شدید و مداوم دارد او دچار احساس مستمر و مبهم و كلی و نامشخص است . كه خود نیز از منبع و علت آن خبر ندارد .
فرق ترس با اضطراب چیست ؟
اضطراب نوروتیك نوعی اغراق در حالت نگرانی معمولی است . همانطوری كه افسردگی از نظر كمیت ، با حالت غم معمولی متفاوت است .