دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 53 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 237
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
كودك هنگام تولد میزانی از خلاقیت را با خود به همراه میآورد و در حدود سن 2 سالگی این خلاقیت نمود ظاهری پیدا میكند.
برای مثال كودك 2 ساله بر چوبی سوار شده و میگوید این اسبم است یا با خمیر اشكالی میسازد كه از نظر ما بزرگسالان بیمعناست ولی برای او ماشین، آدم و چیز دیگری است، كودك پیشدبستانی وقتی قلم به دست میگیرد طرحهایش را آنچنان میكشد كه از ذهن خلاقش نشأت گرفته است، خانه نقاشی او با خانه كلیشهای كه ما بزرگسالان در ذهن داریم متفاوت است، او پرشور و خلاق است، با اشیای گوناگون چیزهایی میسازد و در ذهن به آن جان میبخشد و داستانهای خیالی میگوید، میخواهد بداند، كشف كند، او كنجكاو است و مشتاق، اما معما اینجاست كه چرا این كودكان با استعداد و فعال به بزرگسالانی تبدیل میشوند كه از به كارگیری تفكر هوشمند و خلاقیت خود لذت نمیبرند، چرا و چگونه زندگی كه چنان امیدواركننده آغاز میشود در اكثر موارد پایانی یأسآور و ناخوشایند دارد؟
تحقیقات تورنس (1962) نشان داده است كه كودكان تا سن 10سالگی در اوج خلاقیت هستند اما وقتی در شرایط مدرسه قرار میگیرند و از آنها انتظار میرود كه پاسخهای مشخص و قالبی به سؤالات بدهند و تحت ارزشیابی قرار میگیرند، خلاقیت آنها به تدریج كاهش مییابد. بنابراین باید سیستم آموزشی مدارس از حالت آموزگار محوری و تاكید بیش از حد به سطح بازگویی، خارج شده و به كودكان در آموزش نحوه تفكر و رسیدن به سطوح بالای شناختی یعنی فراشناخت كمك كند.
...
مطالب آموزشی باید برای فرد مفید باشد- یعنی یاد گرفتن و یاد نگرفتنش یكسان نباشد- اگر دانش برای دانشآموز معنادار بوده از زندگی او نشأت گرفته باشد و برای آینده او مفید باشد، با اطمینان میتوان گفت پیوند عاطفی بین فراگیر و برنامه درسی پیوند عاطفی برقرار شده است.
2 – فرصت مناسب برای فعالیت یادگیری چندگانه:
تدارك فرصتهای یادگیری، توصیفكننده جوی از یادگیری است كه طی آن دانشآموزان به طیفی از معانی و مفاهیم دست مییابند. فرصتهای یادگیری ارائه شده باید زمینههای خوداتكایی و خودآموزی دانشآموزان را فراهم سازد. توجه به این نكته ضروری به نظر میرسد كه محتوا نباید بر «دانش نظری» تمركز داشته باشد، بلكه توجه به عنصر فعالیتها و مهارتها دانشآموز را از نظر روانی آماده یادگیری مداوم و خلاق میكند.
3 – ارتباط محیط كلاس با محتوا و ضوابط برنامه
در تنظیم محتوا براینكه باید شرایط و ویژگیهای محیط كلاس، مورد توجه دقیق برنامهریز قرار گیرد، باید زمان و بودجه كافی جهت اجرای مناسب برنامه مطلوب اختصاص داده شود.
4 – ارتباط مواد آموزشی و محتوا
امروزه در برنامهریزی درسی بستههای آموزشی شامل كتاب درسی، كتابهای كمكآموزشی، وسایل آموزشی، سؤالات ارزشیابی و راهنمای درسی همه با هم در نظر گرفته میشوند، در بسیاری از كتابهای درستی تحولات مثبتی در حال رخ دادن است و اندكی از برنامههای تلویزیونی سعی دارند در راستای برنامههای آموزش و پرورش گام بردارند اما باید توجه داشت كه همگام با تحولات كتابهای درسی و به طور كلی بسته آموزشی (این بستههای آموزشی باید در اختیار همه مدارس قرار گیرد) معلمان نیز باید آمادگی و مهارت لازم جهت ارائه محتوای مطلوب را كسب كنند، چرا كه یك طرح مطلوب و خلاق زمانی موفق است كه به اجرا درآید. نمیتوان دروسی را كه برای الگوهای تدریس فعال طرحریزی شده با روش سنتی و معلم محور اجرا كرد و انتظار موفقیت داشت.
...
صرف نظر از تعاریفی كه برای فرهنگ وجود دارد، منظور از «مدیریت فرهنگی» در مدرسه مدیریتی است كه به ارزش های انسانی، اعتقادات، گرایش ها، مهارت های زندگی، آداب و رسوم، معیارهای رفتاری جامعه و قوانین و مقررات توجه دارد. در مدیریت فرهنگی، بیش از آن كه مشكل یا مشكلات، دانش آموز یا دانش آموزان خاصی مطرح باشد، بر هدایت رفتار همه دانش آموزان و آموختن راه و روش زندگی به آنان تمركز می شود. در مجموع، مدیریت فرهنگی، با سبك زندگی افراد سروكار دارد.(۲) در مدیریت فرهنگی، دین، تاریخ، علم، ادبیات و هنر جایگاهی مهم دارند. به این ترتیب، مدیریت فرهنگی سعی دارد در مدرسه شرایطی همچون اجتماع فراهم آورد تا دانش آموزان با آنچه در شرایط واقعی زندگی جریان دارد آشنا شوند.
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل