دسته : معماری
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 26177 KB
تعداد صفحات : 85
بازدیدها : 181
برچسبها : مسجد شیخ لطف الله معماری اسلامی معماری اسلامی مسجد
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمعرفی پاورپوینت معماری اسلامی مسجد شیخ لطف الله اصفهان
این پاورپوینت شامل تصاویر جامعی از معماری مسجد شیخ لطف الله است
بخشی از محتوای پاورپوینت
معماری مسجد شیخ لطف الله اصفهان از دو بعد مورد بحث قرار می گیرد:
مکانیسم نور پردازی که شامل مهار نور، تلطیف نور، انعکاس و جذب نور و هماهنگ کردن قدرت بینایی به نور می شود.
ویژگی ساختاری میدان نقش جهان که شامل ساختن مسجد، جلوخان مسجد، راهروها، شبستان و گنبد، ویژگیهای نور پردازی و منابع نور می شود.
مطالعه آزاد
توجه! متن زیر الزاما ارتباطی با فایل پاورپوینت دانلودی ندارد.
این مسجد شاهکار دیگرى از معمارى و کاشى کارى قرن یازدهم هجرى است به فرمان شاه عباس اول در مدت هیجده سال بنا شده و معمار و بناى مسجد استاد محمدرضا اصفهانى بوده است. تزئینات کاشى کارى آن در داخل از ازاره ها به بالا همه از کاشى هاى معرّق پوشیده شده است.
باستان شناسان خارجى در مورد عظمت معمارى این مسجد گفته اند: به سختى مى توان این بنا را محصول دست بشر دانست. شیخ لطف الله از علمای بزرگ شیعه در لبنان امروزی بود که به دعوت شاه عباس اول در اصفهان اقامت گزید. این مسجد به منظور تجلیل از مقام او و برای تدریس و نمازگزاری وی احداث شد.
مسجد شیخ لطف الله یکى از زیباترین آثار تاریخى اصفهان که چشم هر تماشا کننده اى را خیره مى کند و نسبت به هنرمندانى که در انجام آن دخیل بوده اند به اظهار تحسین و اعجاب وا مى دارد مسجد شیخ لطف الله است که در ضلع شرقى میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالى قاپو واقع شده و به واسطه کاشیکاریهاى معرق داخل و خارج گنبد و کتیبه هاى بسیار زیباى خط ثلث که مقدارى از آنها به خط علیرضاى تبریزى عباسى است از زیبایى و ظرافت کمتر نظیر دارد. این مسجد که شاهکارى از معمارى و کاشیکارى ایران در نیمه اول قرن یازدهم هجرى است به فرمان شاه عباس اول ساختمان آن شروع شده و سر در زیباى آن در سال 1012 هجرى به پایان رسیده است. سال اتمام بناى مسجد و تزیینات کاشیکارى آن و نام استاد سازنده آن در داخل محراب معرق نفیس مسجد به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشى لاجوردى به این ترتیب ذکر شده است
درباره وجه تسمیه مسجد شیخ لطف الله باید گفت که شیخ لطف الله اصلا که از مردم میش از قراى جبل عامل یعنى جبل لبنان حالیه بوده است و خاندان او همه از فقهاى امامیه بوده اند چنانکه پدر وجد وجد اعلاو پسرش همه به این عنوان اشتهار داشته اند. به مناسبت سعى بى اندازه پادشاهان صفوى در ترویج احکام مذهب تشیع و تشویق و اکرام فقهاى آن، شیخ لطف الله میسى عاملى نیز مانند جمع کثیر دیگرى از علماى بحرین و جبل عامل در اوایل عمر از موطن خود به قصد ایران عازم شد و ابتدا در مشهد مقدس اقامت گزید و در آنجا پس از استقاضه از محضر علماى ارض اقدس از حمله ملا عبدالله شوشترى از جانب شاه عباس بزرگ به خدمت آستانه رضوى برقرار گردید و تا تاریخ فتنه ازبکان و دست یافتن ایشان بر مشهد در آن شهر مقیم بود. سپس از شرایشان به قزوین پناه جست و در آنجابه کار تدریس مشغول شد، شاه عباس او را از قزوین به اصفهان آورد و در سال 1011 هجرى در جنب میدان نقش جهان مدرسه و مسجدى را که هنوز هم به نام او شهرت دارد براى محل تدریس و اقامت و امامت وى پى نهاد و انجام این کار تا 1028 هجرى طول کشید و در حین اتمام همین ساختمان بود که شاه عباس در قسمت جنوبى میدان نقش جهان که اکنون به نام میدان شاه شهره است طرح انشا جامع اعظم پادشاهى یعنى مسجد شاه را ریخت.
خرید و دانلود آنی فایل