دسته : معماری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1622 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 164
برچسبها : تاریخچه کاشیکاری کاشی در معماری
مبلغ : 1500 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی حاضر؛ مقاله بررسی تاریخچه کاشیکاری و انواع کاشی در معماری بوده که شامل تصاویر و توضیحات کامل و منابع معتبر مربوطه است
بخشهایی از متن تحقیق دانلودی
کاشیکاری یکی از روشهای دلپذیر تزئین در تمام سرزمینهای اسلامی است . تحول و توسعه کاشی ها از عناصرخارجی کوچک رنگی در نماهای آجری آغاز و به پوشش کامل بنا در آثار تاریخی قرون هشتم و نهم هجری انجامید . در سرزمینهای غرب جهان اسلام که بناها اساسا سنگی بود , کاشی های درخشان رنگارنگ بر روی دیوارهای سنگی خاکستری ساختمان های قرن دهم و یازدهم ترکیه , تاثیری کاملا متفاوت اما همگون و پر احساس ایجاد می کردند.
جز مهم کاشی , لعاب است . لعاب سطحی شیشه مانند است که دو عملکرد دارد , تزیینی و کاربردی .
کاشی های لعاب دار نه تنها باعث غنای سطح معماری مزین به کاشی می شوند بلکه به عنوان عایق دیواره های ساختمان در برابر رطوبت و آب , عمل می کنند .
دو قرن پس از ظهور اسلام در منطقه بین النهرین شاهدی بر رواج صنعت کاشیکاری نداریم و تنها در این زمان یعنی اواسط قرن سوم هجری , هنر کاشیکاری احیا شده و رونقی مجدد یافت . در حفاری های شهر سامرا , پایتخت عباسیان , بین سالهای 836 تا 883 میلادی بخشی از یک کاشی چهار گوش چند رنگ لعابدار که طراحی از یک پرنده (تصویر 1) را در بر داشته به دست آمده است .
...
هنر کاشیکاری ترکیه تا حد زیادی تحت تاثئر سنتهای ایرانی قرارداشت . در قرن نهم هجری تا سال 875 ه . ق هنرمندان تبریزی با انگیزه اشتغال به فعالیت در ترکیه می پرداختند . ...
در قرن دهم هجری , ایزنیک مرکز تولید ظروف سفالی و کاشی در ترکیه محسوب می شد . یک رنگ قرمز درخشان جدید و یک دوغاب غنی شده از آهن به صورت ضخیم غیر قابل نفوذ به زیر لعاب , به کار گرفته می شده که ویژگی های کاشی ایزنیک به شمار می آمد . یک سبک برگدار زیبا با طراحی های واقعی از گل های لاله , سنبل و میخک نیز بر روی کاشی ها , منسوجات , جلد سازی و سایر هنرهای ترکیه قرن دهم مورد استفاده قرار گرفتند اما پس از قرن یازدهم هجری , کیفیت کاشی ایزنیک رو به افول گذاشت و از این دوران به بعد , ساخت کاشی در شهر کوتاهایا در مرز فلات آناتولی ادامه یافت .
حکومت صفویان سده 17 میلادی
در آغاز سده 17 پس از زمانی رکود , بهبود اقتصادی ایران آغاز گردید همچنین بعد از یک دوره طولانی سکون در تولید کاشی کاری , سفال سازی ایرانی دوباره این صنعت شکوفان شد . فراورده های کاشی کاری زیبایی در کاشان نایین , اصفهان , شیراز , کرمان , یزد , مشهد تولید می شد .
مسجد صفویان با مقبره شیوخ و شاهان این دودمان در اردبیل نمونه ای از توسعه این صنعت در آن دوره می باشد .
...
نتیجه گیری
صنعت کاشی سازی و کاشی کاری که بیش از همه در تزئین معماری سرزمین ایران , و بطور خاص بناهای مذهبی به کار گرفته شده , همانند سفالگری دارای ویژگی های خاصی است .
این هنر و صنعت از گذشته ی بسیار دور در نتیجه مهارت , ذوق و سلیقه کاشی ساز در مقام شئیی ترکیبی متجلی گردیده بدین ترتیب هنرمند کاشیکار یا موزائیک ساز با کار برد و ترکیب رنگها ی گوناگون و یا در کنار هم قرار دادن قطعات ریزی از سنگهای رنگین و بر طبق نقشه ای از قبل طرح گردیده .
...
خرید و دانلود آنی فایل